004.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 12 вересня ворог здійснив 57 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області (Річківська, Великописарівська, Хотінська, Краснопільська, Есманьська, Білопільська, Дружбівська, Новослобідська, Ямпільська, Середино-Будська, Шалигинська, Свеська громади). Зафіксовано 125 вибухів. Вночі та зранку 13 вересня росіяни обстрілювали Сумщину сім разів (Миколаївська, Краснопільська, Есманьська, Білопільська, Середино-Будська, Охтирська громади). Зафіксовано 14 вибухів. По Охтирці завдали авіаційного удару, застосувавши КАБ (зафіксовано один вибух). Попередньо, люди не постраждали. Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок, господарчі споруди, автомобілі, будівлі підприємства.
  • Також сьогодні вранці росіяни здійснили авіаційний удар по Ямпільський громаді. Ворог скинув КАБи на цивільну інфраструктуру (зафіксовано чотири вибухи). Попередньо, внаслідок обстрілу дві людини загинули, шість, зокрема дитина, отримали поранення. Пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, лікарню, відсутнє.електрлпостачання.

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги зачинені, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)701008 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

Холодна вода:

  • через пориви на лініях не подається вода до будинків за адресами: вул. Баранівська, 214 – 226; площа Покровська, 3 – 12; вул. Покровська, 3 – 25; вул. Перекопська, 11 – 18. 

Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні;
  • через пориви на  мережах немає води в будинках за адресами: вул. Серпнева, 14; вул. Романа Атаманюка, 63; просп. Михайла Лушпи, 39/2; пров. Харитоненків, 8, 9, 10, 11; вул. Охтирська, 12; вул. Марко Вовчок, 13Б.

Електроенергія:

  • застосування графіків погодинних відключень не планується (актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті).

Вуличне освітлення:

  • на ділянках з інтенсивним вуличним рухом і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (під час застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працює).

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 54 одиниці комунального (38 тролейбусів і 16 автобусів) і 180 приватного громадського транспорту.

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південно-східний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 25° – 27°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.