007.jpg

Судинні хірурги КНП «Центральна міська клінічна лікарня» вперше у Сумській області виконали унікальну операцію пацієнтці з «синдромом Лускунчика».

Це рідкісна патологія, коли внаслідок здавлення лівої ниркової вени порушується нормальний відтік крові та виникає варикозне розширення вен малого тазу. 

Через складне захворювання пацієнтка тривалий час страждала на сильні болі в лівій нирці та нижній частині живота, епізоди гематурії (наявність крові в сечі).

За результатами КТ-ангіографії та УЗД судин нирки, операційна бригада під керівництвом завідувача відділення судинної хірургії Володимира ДОБРЯНСЬКОГО, виконала операцію з реімплантації лівої яйникової вени в загальну клубову вену, відновила нормальний відтік крові від лівої нирки, завдяки чому значно покращився стан пацієнтки.

Досі такі оперативні втручання виконували лише в трьох спеціалізованих центрах України, тепер їх успішно виконують в КНП «Центральна міська клінічна лікарня» (вул. Сумської артбригади, 13, телефон відділення: (0542)70-12-54).