003.jpg

Сьогодні вранці ворог завдав авіаційних ударів по обласному центру, застосувавши «шахеди».

29 вересня

За інформацією штабу, на стаціонарному лікуванні залишаються 14 із 22 поранених. П'ятеро перебувають у важкому стані (одного постраждалого перевели до Києва).

У житловому секторі виявили пошкодження 117 вікон, 43 балконів, двох покрівель, у нежитловому – 263 вікон (у лікарнях). 

Волонтери ГО «Добробат» сьогодні закрили 22 вікна у житловому секторі. Загалом закрито 76 вікон у оселях сумчан. В одній лікарні  закрито 170 вікон (крім технічного поверху та підвального приміщення), в іншій – 73 вікна повністю закриті, 13 частково відремонтовані.

На одному будинку відремонтували шиферну покрівлю, на іншому – планують робити це завтра.

Аварійно-відновлювальними роботами займаються ДСНС, департамент інфраструктури міста, КП «Зеленбуд», ТОВ «Сумитехнобудсервіс», ГО «Добробат», БФ «БаЛу», ГО «Lion Pride», ГО Sumy defens. World Central Kitchen організувала гаряче харчування для учасників ліквідації наслідків НС.

Прийнято та оформлено 64 заяви на обстеження житлових приміщень від  фізичних осіб. Складено 10 актів обстеження нерухомого майна.

До Міжнародної організації Save the children надійшло 57 заяв на грошову допомогу.

***

Триває ліквідація наслідків НС.

На місцях влучань працють рятувальники, комунальні служби, волонтери.

У лікарні триває розбір завалів. До робіт долучились і медики.

У пошкоджених помешканнях закривають вікна та балкони.

***

28 вересня

За інформацією Сумської ОВА, загиблих уже 10.

***

У неділю, 29 вересня, постраждалих внаслідок цієї атаки запрошують на зустріч із представниками штабу, департаментів соціального захисту населення та інфраструктури міста, Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна, де розкажуть про алгоритм подальших дій для отримання допомоги на відновлення житла та виплат від гуманітарних організацій. Зустріч відбудеться в укритті школи № 21, розпочнеться о 10:00.

***

Як інформує штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, поранених – 22, загиблих – дев’ятеро.

З-поміж 57 персоналу, який на момент удару перебував у лікарні, одна працівниця померла від отриманих поранень. Загинуло й двоє пацієнтів.

Пошкоджено 24 будівлі: 17 багатоквартирних житлових будинків (сім на вул. Марко Вовчок, чотири на вул. Нижньосироватська, по одному на вул. Серпнева та вул. Миру, по два на вул. Охтирська та в пров. Богуна) і сім нежитлових будівель лікарні (чотириповерховий головний корпус, семиповерховий головний корпус, семиповерховий поліклінічний корпус, одноповерхові будівлі складу, пральні, харчоблоку та гаражу).

Знищено одне авто швидкої допомоги. Пошкоджено сім «швидких», а також шість приватних легковиків та автобус.

Фахівці департаменту інфраструктури міста виявили в житловому секторі пошкодження 117 вікон, 43 балконів, покрівлі будинку; у нежитловому – 263 вікон у двох лікарнях.

Волонтери ГО «Добробат» закрили 54 вікна у житловому секторі, працівники ДСНС демонтували 98 аварійних вікон та закрили 34 вікна. Відповідні роботи також проводили працівниками лікарень.

Для проведення аварійно-відновлювальних та інших робіт залучались фахівці ДСНС, співробітники Нацполіції, працівники департаменту інфраструктури міста, КП «Зеленбуд», КП «Міськсвітло», Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», волонтери ГО «Добробат», БФ «БаЛу», обласної організації Товариства  Червоного Хреста в Україні, Ради волонтерів при Сумській МВА, ГО «Проліска», Міжнародних організацій Save the children та World Central Kitchen.

Прийнято та оформлено 48 заяв на обстеження житлових приміщень від 48 фізичних осіб.

Представники оперативного штабу з ліквідації наслідків ворожої атаки прийняли 15 звернень громадян телефоном та надали відповідні роз’яснення.

У вечірній і нічний час публічний порядок на місці надзвичайної ситуації забезпечуватимуть співробітники Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області. Дорожній рух навколо лікарні відновлено.

***

За інформацією управління охорони здоров'я, за медичною допомогою звернулось 22 постраждалих, з яких 15 потребували стаціонарного лікування (одна поранена згодом померла в лікарні). Шестеро перебувають у важкому стані.

***

Газопостачання в буд. № 9 по вул. Марко Вовчок відновлено.

***

За оперативною інформацією, загинуло дев'ятеро людей, отримало поранення - 20. Шпиталізували 14 постраждалих.

***

Міжнародна організація Save the children сьогодні та завтра реєструватиме постраждалих на отримання грошової допомоги в розмірі 10,8 тис. грн на людину.

З собою необхідно мати:

  • заповнену заяву від Сумської міської ради на реєстрацію пошкодження майна;
  • паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків (паперові оригінали або цифрові документи в додатку «Дія»);
  • номер банківського рахунку (IBAN).

Реєстрація здійснюється в школі № 21. Сьогодні до 16:00, завтра – з 10:00 до 16:00.

Від однієї квартири може підійти з пакетом документів один представник. Постраждалих, які не мають змоги з'явитись особисто, може зареєструвати хтось із рідних за наявності оригіналів зазначених вище документів.

***

За інформацією штабу з ліквідації наслідків НС, на місці події працюють фахівці ДСНС, Нацполіції, представники структурних підрозділів міської ради, КП «Зеленбуд» і благодійних організацій. Всього залучено 176 людей і 32 одиниці техніки.

Відомо про пошкодження 10 будівель (корпус лікарні та дев'ять багатоповерхівок).

У житловому секторі виявили пошкодження 84 вікон і 29 балконів.

У буд. № 9 по вул. Марко Вовчок відсутнє газопостачання.

Дорожній рух в районі лікарні перекрито (по вул. Марко Вовчок, вул. Паркова, вул. Нижньосироватська).

 ***

Кількість загиблих зросла до восьми...

***

Між будинками № 9 та № 11 по вул. Марко Вовчок представники ГО «Проліска» видають будівельні матеріали для оперативного закриття пошкоджень у помешканнях.

***

Нині відомо, що внаслідок атаки ворожих БпЛА типу «шахед» на місто семеро людей загинули, ще 12 – отримали тяжкі поранення.

***

Також в укритті школи № 21 працюватимуть представники лікарні, в яких можна буде отримати інформацію щодо пацієнтів, котрі на момент атаки перебували в закладі.

***

Телефон штабу: (066)5437677.

***

Створено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Його представники працюватимуть в укритті школи № 21.

***

Перший удар прийшовся на заклад охорони здоров'я.

Другий - на житловий сектор.

На місцях подій працюють всі необхідні служби.

Наслідки атак уточнюються.