005.jpg

Артем КОБЗАР: Синьо-жовтий прапор - наш головний символ національної гідності й боротьби за свободу й незалежність. У Сумах відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Державного прапора України.

В урочистій церемонії підняття державного прапора України взяли участь в. о. міського голови  Артем Кобзар та його заступники, голова Сумської ОВА Володимир АРТЮХ, голова Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, військові, правоохоронці, представники депутатського корпусу, структурних підрозділів міської ради та громадськості міста.

О дев’ятій годині ранку розпочалась загальнонаціональна хвилина мовчання на честь вшанування пам’яті воїнів, які віддали свої життя за волю й Незалежність України, також у Сумах цієї миті було призупинено рух транспорту.

Представники міської та обласної влади виконали Гімн України, а на найвищому флагштоку міста замайорів Державний Прапор України.

В. о. міського голови Артем Кобзар акцентував, що синьо-жовтий український прапор задовго до набуття незалежності був для багатьох поколінь українців символом волі і омріяної державності. А сьогодні ми ще більше усвідомлюємо в своїх серцях особливе значення нашого прапора, одного з головних державних символів.

«Сьогодні синьо-жовтий прапор, який протягом багатьох століть був символом національної гідності й боротьби за свободу, обпалений загарбницькою російською війною, з ним наші воїни боронять рідну землю, і тріумфально піднімають Державний Прапор України над звільненими від ворога українськими містами й селами. Сьогодні ми низько вклоняємось пам’яті кожного воїна, хто віддав своє життя за Україну, і дякуємо кожному оборонцю, хто зараз на фронті, щоб ми у вільних українських Сумах могли сьогодні підняти наш державний прапор з вірою в нашу перемогу»,- сказав Артем Кобзар.

Представники влади Сумської МТГ також встановили державні прапорці в пам'ять про загиблих Героїв-сумчан біля квіткової композиції з Гербом України біля фонтану «Садко».