0010.jpg

У суботу, 24 серпня, ворог завдав авіаційно-ракетного удару по цивільній інфраструктурі обласного центру.

***

17:00

В житловому секторі закриті всі вікна (крім балконних рам), перекрито три дахи. Відновлювати дахи продовжать 27 - 28 серпня.

Прийнято 52 заяви на обстеження житлових приміщень від 52 осіб. Комісія з розгляду питань щодо компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна склала 15 актів обстеження.

Дорожній рух по вул. 1-ша Замостянська відкритий о 15:45.

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з 17:00 26 серпня припинив роботу. 

***

12:00

Як повідомив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, всього пошкоджено: 47 будівель, з них - 38 приватні житлові будинки, сім багатоповерхових будинків, дві нежитлові будівлі.

За інформацією департаменту інфраструктури міста, загалом пошкоджено 110 вікон, 13 дахів, троє дверей, троє воріт. З них - 84 вікна, 11 дахів - у приватних житлових будинках. Решта - у нежитлових будівлях.

Всього на даний час закрито 71 вікно та перекрито три дахи.

На місці події сьогодні задіяні 13 одиниць техніки та понад 70 працівників. З них дев’ять одиниць техніки та 25 осіб - комунальних підприємств.

Для виконання відновлювальних та інших невідкладних робіт використані будівельні матеріали (OSB-листи, плівка, саморізи, шифер-листи) департаменту інфраструктури міста.

Водо– і електропостачання в будинках наявні. Без газопостачання залишається один будинок, відновлювальні роботи продовжать завтра.

Прийнято 51 заяву на обстеження житлових приміщень. Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна склала 13 актів обстеженння.

Для охорони громадського порядку на місці надзвичайної ситуації та перекриття руху транспорту в районі вул. 1-ша Замостянська, задіяні правохоронці, зокрема, підрозділи патрульної поліції. Об’їзд транспорту діятиме орієнтовно до 16:00.

***

20:00

До аварійно-відновлювальних робіт задіяні 10 одиниць техніки та 77 працівників міської ради, різних служб та підрозділів.

Уточнено кількість пошкоджених будівель. Всього - 46, з них: 37 приватних будинків, сім багатоповерхових, дві нежитлові будівлі.

Фахівці Департаменту інфраструктури міста провели обстеження, попередньо пошкоджено:

  • житлові будинки – 84 вікна, 11 дахів;
  • нежитлові будівлі – 26 вікон, троє дверей, троє воріт, два дахи.

Загалом пошкоджено: 110 вікон, 13 дахів, троє воріт та троє дверей.

Фахівці ДСНС та ГО «Добробат» провели відновлювальні роботи в житлових будинках: вікон – 53, дахів – три.

У нежитлових будівлях суб’єкти господарювання самостійно закрили 15 вікон.

Всього закрито 68 вікон та перекрито три дахи.

Прийнято 50 заяв на обстеження житлових приміщень від 50 фізичних осіб.

Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна склала 11 актів обстеження.

Водопостачання будинків - в наявності. Електропостачання відновлене. Без газопостачання - один будинок, роботи з відновлення продовжаться у понеділок.

26 серпня мобільний Штаб працюватиме з 9:00 до 16:00 на тому ж місці.

***

Рух вул. 1-ша Замостянська відновлено.

***

Енергетики відновили електропостачання вул. 1-ша Замостянська. Вулиця частково перекрита.

Аварійно-відновлювальні роботи завтра продовжаться.

***

Сумчан, які самі чи їхнє майно опинились в епіцентрі ракетного удару, запрошують у понеділок, 26 серпня, на зустріч із керівництвом громади, фахівцями департаменту інфраструктури міста, департаменту соцзахисту населення, комісії з обстеження майна та  представниками благодійних організацій щодо отримання допомоги (фінансової, матеріалами, роботами, психологічної).

Зустріч відбудеться в укритті школи № 23, розпочнеться о 10:00.

***

12:00

Постраждало восьмеро сумчан, один з яких, на жаль, помер у лікарні, двоє перебувають на стаціонарному лікуванні, п'ятеро – на амбулаторному.

На місці події задіяно 14 одиниць техніки та майже сотня працівників органів місцевого самоврядування, Нацполіції, ДСНС, комунальних підприємств, ГО «Добробат», благодійних організацій. Зокрема, для проведення аварійно-відновлювальних робіт залучено чотири одиниці техніки комунальних підприємств і служб та 16 працівників, 10 «добробатівців», дві автовишки АТ «Сумиобленерго».

Всього пошкоджено 29 будинків у районі вул. Лінійна та вул. Замостянська. З них 25 – приватні, три – багатоповерхівки та одна офісно-виробнича споруда.

Департамент інфраструктури міста обстежує пошкоджені будинки. Попередньо виявлено 90 пошкоджених вікон та двоє дверей, з яких 70 вікон – у житловому секторі.

Відповідні служби та підрозділи міської ради здійснюють прийом сумчан, чиє майно постраждало. Прийнято 47 заяв про обстеження житлових приміщень.

БО «Проліска» видає матеріали: плівку, OSB-плити, брезент, штапики. БО «Право на захист» надає психологічну підтримку.

Водопостачання у житлових будинках наявне. Без електроенергії – 52 абоненти Без газопостачання – один будинок.

Для забезпечення громадського порядку задіяна патрульна поліція.

Перекрито рух транспорту частиною вул. 1-ша Замостянська.

***

Власники пошкодженого нерухомого майна мають подати до штабу заявку про руйнацію (телефон для довідок: (066)5437677).

Звернення щодо усунення аварійних ситуацій слід направляти до відділу «Служба 15-80» за номером: (067)5390633.

***

З 9:00 представники штабу з ліквідації наслідків НС працюватимуть на перехресті вул. Лінійна та вул. Замостянська (автобус ВМ 0120 AF, білий «Атаман»).

***

Внаслідок ракетного удару одна людина загинула, ще шестеро отримали поранення.

***

На місці влучання перекрито рух транспорту.

***

За попередньою інформацією, внаслідок двох влучань по приватному сектору міста поранено сімох людей. Двоє – у важкому стані.

Постраждалим надають всю необхідну медичну допомогу.

Триває ліквідація наслідків ворожої атаки.

***

У неділю, 25 серпня, о 9:00 розпочне роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

До того звернення щодо пошкоджень та з інших, пов'язаних із цим питань, прийматиме відділ «Служба 15-80»

***

На місці працюють всі необхідні служби.

Попередньо, є поранені.

Наслідки ворожої атаки уточнюються.