005.jpg

Шановна сумська громадо!

1 вересня ми відзначаємо День знань.

Це свято учнів і вчителів, студентів та викладачів, батьків дітей, свято, що об’єднує всі покоління.

Наші відчуття в день першого вересня особливі, їх не порівняти з іншими відчуттями з нашого дитинства. Це хвилююча мить звучання першого шкільного дзвоника, що знаменує початок нового навчального року.

Ворог забрав у наших дітей ці щемливі моменти життя. Для безпеки дітей навчальні заклади розпочнуть свою роботу дистанційно.

У сумській громаді цього року ми вітаємо 2011 першокласників. Загалом у наших школах у новому навчальному році здобуватимуть освіту 27071 учень, і ще 3244 учні, які перебувають за кордоном.

Для влади громади і педагогічних колективів 1 вересня - це й підсумок великої підготовчої роботи до нового навчального року, яку проводили у школах. Під час війни головною умовою для навчання є безпека кожної дитини і безпека усього освітнього процесу. Ми докладаємо максимум зусиль задля цього.

Знання, які ми здобуваємо у школі – це велика сила, яка допомагає нам мислити, розвиватись, пізнавати світ, досягати успіхів у дорослому житті.

Тож, попри всі перешкоди, нехай перший вересневий день відчинить нашим дітям двері у світ нових можливостей та захоплюючих відкриттів!

Бажаю всім учням наснаги до навчання, цікавих уроків та вірних друзів. Вчителям – терпіння, натхнення та вдячних учнів.

Нехай цей навчальний рік, який ми сьогодні розпочинаємо, буде плідним і сповненим досягнень!

З Днем знань!

З повагою

Виконувач обов’язків міського голови, секретар Сумської міської ради

Артем КОБЗАР

Депутати Сумської міської ради