005.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 17 вересня ворог здійснив  92 обстріли 15 громад області. Зафіксовано 183 вибухи. Травмовано трьох людей (двох у глухівській громаді, одного – в сумській). Вночі та зранку 18 вересня росіяни здійснили 37 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. У дев'яти громадах зафіксовано 57 вибухів. Сили протиповітряної оборони Сумщини знищили вночі 16 ворожих «шахедів».

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги зачинені, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)701008 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

Електроенергія:

  • електроенергія є, крім частково одного з мікрорайонів.

Холодна вода:

  • енергопостачання водозаборів відновлено.

Гаряча вода:

  • гаряче водопостачання наявне за винятком будинків, які отримують послугу від чотирьох котелень, де тривають гідравлічні випробування, а також тих, де пориви на  мережах: вул. Романа Атаманюка, 63; пров. Харитоненків, 8, 9, 10, 11; вул. Охтирська, 12; вул. Марко Вовчок, 13Б; вул. Засумська, 12А, 12Г, 14.

 Вуличне освітлення:

  • на ділянках з інтенсивним вуличним рухом і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (під час застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працює).

Транспорт:

  • тролейбуси відновлюють рух, можливі відхилення від графіків.

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 7 – 12 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 22° – 24°C тепла. На території Сумщини зберігається надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Це сприяє високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж за наявності джерел займання (відкритого вогню).

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.