Надрукувати
Перегляди: 1431

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.
За минулий місяць відібрано 1280 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,8 рази, діоксиду азоту в 1,6 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче або на рівні санітарних норм.
Протягом звітного місяця на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по діоксиду азоту перевищував рівень ГДК в 2,5 рази.
В квітні зафіксовано перевищення максимально разової ГДК по пилу в 1,2 рази на ПСЗ №4 (вул. Харківська) о 19 годині 05 квітня при штилі; 11 квітня при північно-західному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с; 26 квітня при південно-західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с. На ПСЗ №5 (вул. Металургів) перевищення в 1,2 та 1,4 рази було о 07 годині 01 квітня при північно-західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с; 22 квітня при штилі; 24 квітня при північно-західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с; 26 квітня при штилі.
11 квітня о 13 та 19 годинах на ПСЗ №4 (вул. Харківська) зафіксовано підвищення максимально разової концентрації, але нижче за ГДК, по діоксиду сірки при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 4 м/с та північно-західному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с відповідно.
У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу збільшилося, діоксиду азоту, оксиду вуглецю, формальдегіду зменшилося, а по оксиду азоту, діоксиду сірки та аміаку зосталося майже на попередньому рівні.
Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в квітні не спостерігалось.
Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у квітні по м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

За матеріалами Сумського обласного
центру з гідрометеорології