Надрукувати
Перегляди: 2356

15 квітня традиційно в Україні святкується День екологічних знань. Він веде свою історію з 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства.

У нашій країні це свято відзначається з 1996 року за ініціативою громадських природоохоронних організацій.

Основна мета цього свята - просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а також виховання і підготовка громадянина, що вміє мислити екологічно.

Важливість екологічних знань в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів, адже діяльність з формування екологічної культури та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища ˗ це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

З огляду на те, що майбутнє належить підростаючому поколінню, його вмінню оцінювати ситуацію, адекватно реагувати на зміни і вирішувати проблеми, пов'язані з виживанням планети, все важливішим стає формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні:

День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічною освітою і просвітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх нас.

Пропонуємо добірку пізнавальних книг та фільмів, що допоможуть по-іншому сприймати взаємини природа-людина та змінити ставлення до навколишнього природного середовища: