007.jpg

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

За минулий місяць відібрано 1041 проба атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,8 рази, діоксиду азоту в 2,3 рази, формальдегіду в 1,5 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

В травні на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,1 рази, діоксиду азоту в 3,1 рази, формальдегід в 1,5 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,8 рази, діоксиду   азоту в 1,9 рази на ПСЗ №4 (вул. Харківська), а на ПСЗ №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) по пилу в 1,5 рази та діоксиду азоту в 1,9 рази.

В звітному місяці на ПСЗ №5 (вул. Металургів), виявлено 2 випадки перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,1 рази:

  • 13 травня о 19 год. при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с;
  • 27 травня о 19 год. при північному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по діоксиду азоту, оксиду азоту, діоксиду сірки, формальдегіду збільшилося, по пилу зменшилося, а по оксиду вуглецю, аміаку залишилося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в травні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна   станція Суми. Радіаційний фон у травні по м. Суми складав 12-14 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

 

За матеріалами Сумського обласного

центру з гідрометеорології