Надрукувати
Перегляди: 775

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю,  діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних  постах.

За минулий місяць відібрано і проаналізовано 838  проб атмосферного  повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в серпні перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 2,3 рази,  діоксиду азоту в 2 рази,  формальдегіду  в 1,5 рази. Інші  інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

У серпні на ПСЗ №5 (вул. Металургів)  середньомісячний вміст по пилу перевищував  рівень ГДК в 2,8 рази, діоксиду азоту в 2,6 рази, формальдегід в 1,5 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала  ГДК  по пилу в  2,4 рази,  діоксиду   азоту  в 1,6 рази, а по діоксиду сірки в 1,1 рази   на  ПСЗ №4  (вул. Харківська),  а на  ПСЗ  №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій)  по пилу в 1,5 рази та діоксиду  азоту  в 1,7 рази.

В серпні зафіксовано 7 випадків перевищення  максимально  разової концентрації  по  пилу на ПСЗ №5  (вул. Металургів):

05 та 28 серпня о 19 год. зафіксовано 2 випадки перевищення максимально  разової концентрації по  діоксиду азоту в 1,1 рази при  східному  напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с та південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с відповідно на ПСЗ №5 (вул. Металургів).

На ПСЗ №4 (вул. Харківська) виявлено 3 випадки перевищення  максимально   разової  концентрації  по пилу:

На всіх 3-х стаціонарних постах зафіксовано випадки незначного підвищення максимально разових концентрацій по діоксиду сірки, але  далеких  до  ГДК.  Так  підвищений  вміст  було виявлено  на  ПСЗ  №3 - 31 серпня о 07 год.  при східному напрямку вітру 2 м/с; ПСЗ №4 - 30 серпня               о 07 год. при східному напрямку вітру 2 м/с; ПСЗ №5 - 31 серпня о 01 год. при східному напрямку вітру 3 м/с. В серпні середньомісячна концентрація по місту з діоксиду сірки була на межі ГДК.

У порівнянні з  попереднім місяцем  забруднення  атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду сірки, аміаку зменшилося, по діоксиду азоту,  оксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду  зосталося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в серпні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно  проводила  авіаметеорологічна   станція  Суми. Радіаційний  фон у  серпні  по м. Суми складав 12-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

За матеріалами Сумського обласного

центру з гідрометеорології