Надрукувати
Перегляди: 726

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

В січні відібрано і проаналізовано 1172 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в січні перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу та діоксиду азоту в 2 рази, формальдегіду в 1,3 рази. Вміст інших елементів, що визначались, нижче санітарних норм.

У січні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,5 рази, діоксиду азоту в 3 рази, формальдегіду в 1,3 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,9 рази, діоксиду азоту в 1,5 раз на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) по пилу та діоксиду азоту в 1,6 рази.

У січні зафіксовано 5 випадків перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ № 5 (вул. Металургів):

Зафіксовано 1 випадок перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,2 рази 17 січня о 19 год. при південному напрямку вітру зі швидкістю 7 м/с на ПСЗ № 5 (вул. Металургів).

На ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) та ПСЗ № 4 (вул. Харківська) перевищення максимально разової концентрації з жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з груднем 2021 року забруднення атмосферного повітря міста по діоксиду азоту та формальдегіду збільшилося, по діоксиду сірки, зменшилося, а по пилу, оксиду вуглецю, оксиду азоту та аміаку залишилось майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в січні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у січні по м. Суми складав 12-13 мкР/год, що не перевищує допустимих значень.

 

За матеріалами Сумського обласного
центру з гідрометеорології