Надрукувати
Перегляди: 501

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

У вересні було відібрано та проаналізовано 1364 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в цей період перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 2,1 рази, діоксиду азоту в 1,8 рази, формальдегіду в 1,2 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

У вересні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,8 рази, діоксиду азоту в 2,6 рази, формальдегіду в 1,2 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,5 рази та діоксиду азоту в 1,4 рази на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій), а на ПСЗ № 4 (вул. Харківська) по пилу в 2 рази та діоксиду азоту 1,4 рази.

У цей період зафіксовано 8 випадків перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ № 5 (вул. Металургів):

Також на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) зафіксовано 1 випадок перевищення максимально разової концентрації по оксиду вуглецю в 1,2 рази 12 вересня о 7:00 при східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с.

На ПСЗ № 4 (вул. Харківська) в вересні перевищення максимально разової концентрації з жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з серпнем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, формальдегіду збільшилося, діоксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду азоту, аміаку зменшилося, а по оксиду вуглецю залишилося на майже попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в вересні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у вересні по м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

 

 

За матеріалами Сумського обласного
центру з гідрометеорології