Надрукувати
Перегляди: 610

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

В лютому відібрано та проаналізовано 1256 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в цей період перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 2,2 раза, діоксиду азоту в 2,1 раза, формальдегіду в 1,2 раза. Інші речовини, що визначались, не перевищували санітарних норм.

В лютому на пункті спостереження за забрудненням атмосферного повітря (надалі – ПСЗ) № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень гранично допустимої концентрації (надалі – ГДК) в 2,7 раза, діоксиду азоту в 3 рази, формальдегіду в 1,2 раза. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,7 раза, по діоксиду азоту 1,5 раза на ПСЗ №3 (вул. Холодноярської бригади), а на ПСЗ № 4 (вул. Харківська) по пилу в 2,2 раза та діоксиду азоту 1,8 раза.

За зазначений період зафіксовано 8 випадків перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ № 5 (вул. Металургів):

Також на ПСЗ №5 (вул. Металургів) зафіксовано 4 випадки перевищення максимально разової концентрації в 1,1 раза по діоксиду азоту:

На ПСЗ № 4 (вул. Харківська) виявлено 1 випадок перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 раза 17 лютого о 7:00 при східному напрямку вітру зі швидкістю 5 м/с.

На ПСЗ № 3 (вул. Холодноярської бригади) в лютому перевищення максимально разової концентрації з жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду азоту збільшилося, а по оксиду вуглецю, аміаку та формальдегіду залишилась на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в лютому не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон в лютому по м. Суми складав 11-13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

 

За матеріалами Сумського обласного
центру з гідрометеорології