0012.jpg

У рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» за сприяння Департаменту фінансів, економіки та інвестицій міської ради, вдалося завершити важливий крок на шляху до забезпечення надійності енергопостачання в нашому регіоні.

Спеціалізоване обладнання, зокрема теплообмінники, шафи керування, насоси та комплектуючі до них, надані німецькою компанією Dortmunder Energie- und Wasserversorgung GmbH (DEW21) були передані управлінню освіти і науки міської ради та ТОВ «Сумитеплоенерго».

Командою марафону «Єдині новини» в рамках кампанії «Тепла країна» створено низку відеороликів, що допоможе українцям підготуватись до зими та подолати її виклики, повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Новинні редакції та маркетингові команди, держава та міжнародні партнери об’єднують зусилля заради підготовки країни до цієї складної зими. Серія роликів, сюжетів та інформаційних матеріалів «Теплої країни» допоможуть українцям дізнатись, як обігріти свої будинки, відповідально споживати ресурси та як діяти в екстремальних умовах. Головний заклик кампанії - «Переможемо зиму разом!» – ідеться у повідомленні.

До уваги сумчан поради Національної енергокомпанії «Укренерго» щодо ощадливого користування електроприладами в умовах обмеження подачі електроенергії

До уваги мешканців Сумської міської територіальної громади рекомендації щодо підготовки до опалювального сезону, зокрема, щодо для утеплення осель.

До уваги мешканців Сумської міської територіальної громади рекомендації щодо підготовки до опалювального сезону, зокрема, щодо підготовки квартир.

До уваги сумчан пропонуємо перелік офіційних вебресурсів, де можна отримати довідки, консультації, рекомендації, роз'яснення щодо енергозбереження у побуті.

До уваги сумчан поради та рекомендації, які допоможуть заощадити енергоресурси та ваші витрати, що особливо важливо в умовах воєнного стану.

В рамках відзначення Європейського тижня сталої енергетики та Днів Сталої енергії, на виконання зобов’язань європейської ініціативи Угода Мерів, з метою формування екологічної свідомості серед підростаючого покоління, підтримки обдарованої молоді, здатної генерувати нові ідеї, привернення уваги до наявних проблем у сфері енергоефективності та охорони довкілля, Департамент   фінансів,   економіки   та   інвестицій з 20 вересня оголошує конкурс «Збережи енергію! Зупини зміни клімату!» та запрошує до участі дітей дошкільного віку, учнів загальноосвітніх закладів, студентів навчальних закладів спеціальної освіти та вищих навчальних закладів Сумської міської територіальної громади.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України співпрацює з Private Financing Advisory Network (PFAN, www.pfan.net) – глобальною мережею, що забезпечує безкоштовну експертну та інвестиційну підтримку для підприємців/розробників проєктів у сфері відновлювальної енергетики та адаптації до змін клімату.

Для подання заявки на отримання інвестиційної підтримки проєктів потрібно зареєструватися на сайті: https://climate-invest.fluxx.io/pfan_registration та заповнити форму англійською мовою.

Більш детальна інформація про PFAN та рекомендації щодо заповнення заявок за посиланням: https://uamap.org.ua/global-eksprtna-merezha-pfan-pracyuye-v-ukrainee.

Технічний Офіс Фонду енергоефективності розробив Альбом технічних рішень, який допоможе інженерам-проєктувальникам при розробці проєктної документації для реалізації проєктів у межах участі в Програмі «Енергодім». Він також може бути корисним для всіх фахівців, що працюють у сфері енергоефективності.

Альбом має рекомендаційний характер, це збірник наступних матеріалів:

  • вимоги державних норм та стандартів;
  • технічні вимоги Фонду до заявок та проектів;
  • методики та приклади розрахунків;
  • основні типові технічні вузли облаштування зовнішніх стінових конструкцій, покриттів та перекриттів, вікон та дверей, облаштування балконів, інженерних мереж.

Інформація, що наведена в Альбомі, може бути використана при розробці проєктної документації для термомодернізації більшості існуючих багатоквартирних житлових будинків.