001.jpg

5-8 червня 2019 року на відзначення Європейського тижня сталої енергії та Всесвітнього Дня охорони довкілля, в місті Суми відбулося загальноміське свято «Дні Сталої енергії у місті Суми».

5 червня у сквері ім. І.Г. Харитоненка біля пам’ятки архітектури «Альтанка» відбулося офіційне відкриття заходу «Дні Сталої енергії у місті Суми», у рамках якого проведено інформаційно-просвітницькі заходи: екологічний квест «Змінюй себе, а не планету», виступ промокоманди КУ ССШ №7 з інформацією про проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми», робота ростових ляльок з розповсюдження листівок з порадами про енергозбереження в побуті, наукове кріо-шоу, Аrt сушка малюнків на тему енергозбереження, демонстрація макету «Еко-будинку», еко сумок та одягу виготовленого із вторинної сировини.

Цього ж дня, у приміщенні Агенції промоції «Суми», відбулася Сумська міська конференція «Енергоефективність: підходи та розуміння», в якій з презентаціями виступили: Оксана Кисіль національний експерт проекту ЄС «Угода Мерів – Схід-2», Роман Гученко голова Асоціації ОСББ «Сумщина», Дмитро Бідюк старший викладач кафедри харчування Сумського аграрного національного університету, команда КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9, Андрій Король керівник відділу продажу Східного регіону «Капорол Україна», Андрій Боровий регіональний консультант у Сумській області Програми «Фонд енергоефективності України», спеціалісти департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради та управління освіти і науки Сумської ради.

З 5 по 8 червня у бібліотеках Сумської міської бібліотечної системи були проведені просвітницькі заходи: вікторини, пізнавальні ігри, інформіни, книжкові виставки, веб-електромандрівки, перегляд тематичних фільмів та мультфільмів, екологічні акції, еко-пікніки тощо.

Центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді проведено екскурсії до ДП «Сумське лісове господарство» та по ЦЕНТУМ «Будь ЕКОлогічним», пізнавальну програму «Екологічний всюдихід», та природоохоронну акцію «Дружні до довкілля». На імпровізованому арт-майданчику відбувся вернісаж юних художників «Земля наш рідний дім». Під час проведення Днів сталої енергії вихованцями ЦЕНТУМ було розповсюджено близько 1000 буклетів «Енергозбереження – крок до майбутнього» та «Час берегти енергію».

КУ «Агенція промоції «Суми» Сумської міської ради проведено конкурс «Природа в об’єктиві» та велоквест «VeloLife», в якому взяли участь понад 60 чоловік.

Від проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми» у Студентському сквері Сумського державного університету відбувся кінопоказ під відкритим небом фільму на екологічну тематику «Врятувати планету».

КУ «Сумський міський центр дозвілля молоді» Сумської міської ради, 8 червня на Театральній площі, проведено фестиваль Sumy Energy Fest. У рамках якого проходили такі заходи: змагання по Crossfitt, творчі майстер-класи, демонстрація роботи приладів з набору юного енергоаудитора та сонячної панелі з акумулятором, фото-конкурс з селфі-рамкою з логотипами Днів сталої енергії та проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми», майстер-класи з виготовлення еко-мила та вітрячків, концертна програма за участю дитячих танцювальних та вокальних колективів міста, виступ музичного гурту Lost Message, виступ хедлайнеру фестивалю гурту DETACH, лайт шоу, працювали зона хендмейду, фудзона, майданчик аквагрим з символами Днів сталої енергії та проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».