Надрукувати
Перегляди: 1280

Розпочато розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади.

З метою забезпечення сталого розвитку Сумської міської територіальної громади шляхом розроблення містобудівної документації для прийняття рішень щодо комплексного просторового розвитку населених пунктів громади і території за їх межами, комплексного управління у галузі використання земель громади та визначення напрямів її збалансованого освоєння, на виконання вимог чинного законодавства Сумською міською радою прийнято рішення від 29.03.2023 № 3650-МР «Про розроблення містобудівної документації «Комплексний план просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади».

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади (далі – Комплексний план) є одночасно містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Склад, зміст та порядок розроблення Комплексного плану визначається Порядком розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, затвердженого Постановою КМУ від 01.09.2021 р. № 926.

На виконання вимог чинного законодавства України розпочинається прийом пропозицій фізичних та юридичних осіб до розроблення Комплексного плану.

Терміни подання пропозицій: протягом 30 календарних днів з наступного дня після опублікування повідомлення про початок розроблення містобудівної документації «Комплексний план просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади» на офіційному сайті Сумської міської ради.

Умови щодо внесення пропозицій: Пропозиції для врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб слід подавати у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, з особистим підписом заявника до департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради за адресою: м. Суми, вул. Садова, 33, 400009, тел. (0542) 700-413, 700-412, або на електронну адресу e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Відповідальна особа за організацію розгляду пропозицій: заступник директора департаменту – начальник управління архітектури та містобудування – головний архітектор Андрій КРИВЦОВ.