Надрукувати
Перегляди: 442

На виконання пункту 5.1. рішення Сумської міської ради від 29.03.2023 № 3650-МР «Про розроблення містобудівної документації «Комплексний план просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади» у відповідності з заходами підготовчого етапу, визначеного пунктом 42 постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації», Департаментом забезпечення ресурсних платежів (далі – Департамент), отримано пропозиції від фізичних та юридичних осіб до проєкту зазначеної містобудівної документації.

Впродовж встановленого строку з 15.04.2023 до 15.05.2023 на адресу Департаменту надійшло 16 пропозицій, з яких: 12 пропозицій надані громадянами і 4 пропозиції надані юридичними особами.

Пропозиції в переважній більшості стосуються загальних питань територіального розвитку громади, заходів щодо удосконалення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури із різним баченням та підходами щодо їх реалізації. Особлива увага направлена на просторовий розвиток центру громади – міста Суми. Деякі з пропозицій стосуються безпосередньо планування, забудови та благоустрою міських територій і повторюють пропозиції, що надані для внесення змін до генерального плану м. Суми.

Є пропозиції, що стосуються особистих питань громадян, як то щодо зміни функціонального призначення земельних ділянок або зняття планувальних обмежень при використанню ділянок.

Внесені пропозиції щодо врахування у зазначеній містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб будуть передані робочій групі з формування завдання на розроблення Комплексного плану території просторового розвитку Сумської міської територіальної громади, склад якої повинен затверджуватися виконавчим комітетом Сумської міської ради, та розробнику документації, який повинен бути визначеним з урахуванням положень, встановлених Законом України «Про публічні закупівлі», для їх опрацювання.

За результами спільного опрацювання розробником та замовником містобудівної документації, громадянам та організаціям, які внесли зазначені пропозиції, буде надана відповідь щодо їх урахування, часткового урахування або не можливості їх урахування з обгрунтованими поясненнями.

Перелік пропозицій громадян та юридичних осіб щодо врахування їх інтересів при розробленні містобудівної документації «Комплексний план просторового розвитку території Сумської міської територіальної громади», наданих в період з 15.04.2023 по 15.05.2023