Надрукувати
Перегляди: 2751

ЗБІР ПРОПОЗИЦІЙ ТА ЗАУВАЖЕНЬ ДО ПРОЕКТУ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ ПРИПИНЕНО 12 ГРУДНЯ

Відповідно порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996, виконавчим комітетом Сумської міської ради проводяться електронні консультації з громадськістю щодо проекту міського бюджету на 2016 рік та проекту Програми економічного і соціального розвитку м. Суми на 2016 рік.

Проекти розроблені Департаментом фінансів, економіки та бюджетних відносин Сумської міської ради.

 

Пропозиції та зауваження до проектів вказаних документів примаються у період з 26 листопада по 11 грудня 2015 року в письмовій формі на електронні адреси департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин:

Контатктні особи:

При наданні пропозиції необхідно обов’язково вказати контактні дані про автора – прізвище, ім’я та по батькові, а також телефонний номер для зв’язку.

Звертаємо увагу на те, що проекти вказаних документів будуть доопрацьовуватись до моменту їх розгляду та прийняття Сумською міською радою з урахуванням можливих змін до податкового та бюджетного законодавства, положень проекту Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2016 рік, уточнень статистичної інформації щодо окремих показників соціально-економічного становища міста тощо.

Ознайомитися з проектами можна за цим посиланням - http://www.sumy.ua/index.php?newsid=46171 (у вкладці «Оприлюднено 25 листопада»).

Результати проведення громадського обговорення проектів вищзезазначених документів будуть оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради (сторінка «Громадське обговорення») у визначений чинним законодавством термін.

 
Інформація про стан врахування пропозицій, які були надані під час електронних консультацій з громадськістю та громадських слухань, до проектів міського бюджету на 2016 рік та Програми економічного і соціального розвитку міста Суми на 2016 рік станом на 01.01.2017  Додаток
 
Додаток

У Департаменті фінансів, економіки та бюджетних відносин підбили підсумки електронних консультацій з громадськістю щодо проекту бюджету та Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016 р. Такі консультації тривали з 26 листопада по 11 грудня.

За цей період на електронні адреси департаменту надійшли звернення-пропозиції:

- до проекту Програми економічного і соціального розвитку міста Суми на 2016 від 42 учасників електронних консультацій, з них: 4 анонімних (були направлені електронні листи з проханням назвати прізвище, адресу, телефон, але, на кінець дня 11 грудня відповідей від вказаних осіб не надійшло), 38 звернень прийнято до розгляду (з них 1 повторне), які містили 86 питань;

- до проекту міського бюджету від 38 учасників електронних консультацій, які містили 86 питань.

Слід зауважити, що від 13 учасників електронних консультацій надійшли однакові пропозиції як до проекту Програми, так і до проекту бюджету, які містили 31 питання.

Таким чином, було отримано 141 питання.

До проекту Програми було опрацьовано 86 питань від 35 фізичних та 2 юридичних осіб міста (звернення від асоціації платників податків України у Сумській області, Сумської обласної організації Національної спілки архітекторів України), в тому числі по повноваженням, що відносяться до управління капітального будівництва та дорожнього господарства – 35 (зокрема, будівництво шкіл, дитячих садків, дитячих майданчиків, будівництво та ремонт доріг та пішохідних доріжок тощо), департамент інфраструктури міста - 25 (покращення вуличного та дворового освітлення, облаштування дворових доріжок, проведення внутрішньобудинкових ремонтів, ремонт ліфтів тощо), департамент містобудування та земельних відносин – 8 (розробка містобудівної документації в частині детального плану території для уточнення основних положень затвердженого генерального плану та схеми зонування території м. Суми тощо), відділ логістики та зв’язку – 4, управління соціального захисту населення – 3, управління освіти та науки – 3, відділ охорони здоров’я – 3, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту – 2, відділ з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи – 1, управління підприємництва та споживчого ринку – 1, управління майна комунальної власності – 1.

По питанням, що були опрацьовані, підготовлено і направлено учасникам електронних консультацій 19 відповідей роз’яснювального характеру, у 67 відповіді зазначається про врахування в міських цільових (комплексних) програмах та Програмі економічного і соціального розвитку на 2016 рік та наступні роки.

До проекту міського бюджету опрацьовувалось 55 питань від 25 фізичних осіб та 1 юридичної особи (від асоціації платників податків України у Сумській області), в тому числі по повноваженням, що відносяться до управління капітального будівництва та дорожнього господарства – 27 (зокрема, ремонт та будівництво тротуарів, доріг, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, реконструкція підземного переходу на перехресті вулиць Героїв Сталінграду та Харківської, будівництво об’єктів інфраструктури тощо), департамент інфраструктури міста – 21 (ремонт будинків, під’їздів, каналізаційних систем, встановлення газових лічильників, встановлення світильників системи вуличного освітлення, очищення дна та прибережних територій р. Стрілка, встановлення урн тощо), управління підприємництва та споживчого ринку – 1 (побудова та розміщення інфраструктури розвитку малого та середнього бізнесу на занедбаних площах колишніх промислових підприємств), департамент містобудування та земельних відносин – 3 (розроблення плану детального планування територій (район вул. Матроса Залізняка та М. Кощія та побудова та розміщення інфраструктури розвитку малого та середнього бізнесу на занедбаних площах колишніх промислових підприємств), управління освіти та науки – 2 (ремонт території та мережі опалення навчальних закладів), управління соціального захисту населення - 1 (ремонт житла учасників бойових дій).

За результатами опрацювання головними розпорядниками бюджетних коштів по 17 запитам надано відповіді щодо здійснення фінансування на 2016 та наступні роки, а також щодо необхідності додаткового обстеження об’єктів з метою визначення обсягів та вартості робіт.

Деякі важливі для громади питання потребують додаткового часу, тому відповіді по ним надійдуть після їх детального опрацювання виконавчими органами Сумської міської ради.

Звіт по проекту бюджету

Звіт по проекту програми