001.jpg

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.
За минулий місяць відібрано 1290 проб атмосферного повітря.
Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по діоксиду азоту в 1,8 рази, пилу в 1,7 рази та формальдегіду в 1,2 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

Протягом звітного місяця на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по діоксиду азоту перевищував рівень ГДК в 2,5 рази.
Перевищення максимально разової ГДК зафіксовано на ПСЗ №5 (вул. Металургів) по пилу в 1,2 та 1,4 рази:
- 09 березня о 19 год. при південному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с;
- 13 березня о 19 год. при південно-західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с;
- 14 березня о 19 год. при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с;
- 19 березня о 19 год. при південно-західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с;
- 27 березня о 19 год. при штилі.
15 березня о 01; 13 та 19 годинах на ПСЗ №4 (вул. Харківська) зафіксовано значне підвищення максимально разової концентрації, але нижче за ГДК, по діоксиду сірки при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю від 3 до 6 м/с.
У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду азоту, оксиду азоту, формальдегіду збільшилося, по діоксиду сірки, оксиду вуглецю та аміаку зосталося майже на попередньому рівні.
Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в березні не спостерігалось.
Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у березні по м. Суми складав 12-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.