0012.jpg

Щороку 22 квітня відзначається День Землі, який ознаменував початок сучасного екологічного руху в 1970 році, коли 20 мільйонів американців у сотнях міст вийшли на протести проти екологічного невігластва.
Тема Дня Землі 2020 року – кліматичні дії. Цього року рух відзначає своє 50-річчя. Цей день є символом єдності, усвідомлення того, що тільки спільними зусиллями можливо боротися з глобальними проблемами.
Пилові бурі в Україні, аномальні посухи та масові пожежі в лісах, нестача питної води – все це наслідки діяльності людини та зміни клімату.


У зв’язку з карантином, який ввели більшість країн світу через пандемію коронавірусу, заходи й акції, присвячені Дню Землі 22 квітня, планується провести онлайн.
«Головною турботою є здоров’я і безпека учасників заходів, присвячених Дню Землі. У зв’язку зі спалахом коронавірусу закликаємо людей діяти, але робити це безпечно і відповідально. У багатьох випадках це означає, що ми використовуємо наші голоси для дій в інтернеті», - заявила президентка Earth Day Network Кетлін Роджерс.
Глобальна акція буде об'єднана хештегом #EarthDay2020 і #EARTHRISE.
Earth Day Network забезпечить пряму трансляцію глобальної цифрової мобілізації зі своїх облікових записів в соціальних мережах – Twitter, Facebook, Instagram. Планується також розробити великий захід, який буде проводитися на цифрових платформах, щоб відзначити 50-ту річницю Дня Землі 22 квітня.
Інші ініціативи будуть включати в себе віртуальні протести, кампанії в соціальних мережах, онлайн-навчання і багато іншого. Повний набір онлайн-заходів з докладною картою доступний на сайті earthday.org.
Крім того, платформа пропонує зареєструвати власний онлайн-івент.
Також взяти участь в онлайн-івентах пропонують українські організації. Переглянути їхні анонси, а також анонсувати свій захід можна у Facebook.
Пам’ятаймо, все залежить від нас. Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням.