007.jpg

3 метою сприяння розвитку конкуренції та дотримання вимог чинного законодавства, відділ охорони здоров’я Сумської міської ради проводить відбір суб’єктів господарювання, які протягом першого кварталу 2020 року будуть здійснювати на території міста Суми відпуск препаратів інсуліну на підставі пільгових рецептів.

Суб’єкти господарювання повинні відповідати вимогам ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929, а також іншим законодавчим нормам, що пов'язані з відпуском лікарських засобів за рецептами лікарів.

Даним суб'єктам господарювання необхідно подати заяву про бажання взяти участь у відпуску препаратів інсуліну на підставі пільгових рецептів, та наступні документи:

  1. Завірену копію ліцензії на право здійснення діяльності з реалізації лікарських засобів;
  2. Копії договорів з постачальниками по повному асортименту препаратів для осіб, хворих на цукровий та нецукровий діабет, згідно з чинним реєстром референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України;
  3. Документи, що підтверджують наявність кваліфікованого персоналу для приймання, обліку, контролю якості та відпуску препаратів інсуліну;
  4. Документи, що підтверджують наявність технічного забезпечення для ведення єдиного електронного реєстру відпущених лікарських засобів для хворих на цукровий та нецукровий діабет;
  5. Гарантійне зобов’язання щодо забезпечення вимог «холодового ланцюга» при отриманні, зберіганні, транспортуванні та відпуску препаратів інсуліну: наявність приміщень з холодильними камерами чи холодильниками; наявність спеціалізованого автотранспорту;дотримання, а також вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» під час встановлення відпускних цін на препарати.
  6. Офіційний лист з реквізитами суб’єкта господарювання.

Крім того, суб’єктами господарювання можуть бути подані документи, які вказують на попередній досвід роботи з реалізації пілотних проектів або виконання аналогічних програм.

Прийом документів проводиться за адресою м. Суми, вул. Леваневського, 26, відділ охорони здоров'я Сумської міської ради у строк до 26.12.2019 року (включно).