Надрукувати
Перегляди: 808

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради нагадав про необхідність проведення щеплень від COVID-19 в організованих колективах.

Очільник міста наголосив на тому, що це допоможе уникнути поширення вірусу та, в разі ухваленні на рівні держави рішення про послаблення карантину для вакцинованих, не зупиняти виробничий чи освітній процес.

«Хочу, звернутися до підприємців. Зверніть увагу на вакцинацію у своїх колективах. У цьому питанні нам потрібні ваше розуміння та співпраця. Є приклади, коли підприємства, наприклад, «Технологія, «Гуала», досягли майже 100% по вакцинації. Вони дбають про своїх працівників. Закликаю малий і середній бізнес також дбати про здоров’я підлеглих. Від цього залежить, як ми проведемо осінь та увійдемо в зимовий період. Прогнози невтішні, тож давайте будемо до цього готові», – зазначив Олександр Лисенко.

Управлінню охорони здоров’я очільник Сум доручив всебічно сприяти проведенню вакцинації в організованих колективах та надалі забезпечувати проведення ефективної інформаційно-роз'яснювальної роботи з цього питання.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО повідомила, що заявки на таке щеплення організованих колективів приймають Центри первинної медико-санітарної допомоги, КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», а також управління охорони здоров’я.

Вакцинуватися можна і в пунктах щеплень, які працюють постійно. Останніми вихідними, окрім уже звичних місць, такий було розгорнуто і в ТРЦ «Атріум». Лише медичні заклади Сум за суботу та неділю вакцинували 482 особи (минулі вихідні – 325). Загалом у місті вже провели 85193 щеплення, вакцинували 52853 особи.

Серед тих, кого щепили, й 2301 освітянин (41% від загальної кількості). Минулого тижня, розповіла в. о. начальника управління освіти та науки Тетяна ДРИГА, освітяни спільно з медиками провели 3 і 5 серпня масову вакцинацію працівників закладів освіти та щепили 490 осіб.

«Лише повний курс вакцинації є єдиним джерелом захистом від усіх штамів COVID-19, включно з новим штамом «Дельта», який очікується. Найвищий рівень захисту досягається на 7-10 день після останньої дози вакцини», – зазначила посадовець.

Посадовець нагадала, що вся Україна залишається в «зеленій» зоні, але вже у 20 областях спостерігається зростання рівня госпіталізацій і найближчого тижня очікується збільшення кількості госпіталізованих над тими, хто одужав.

У Сумах за підсумками минулого тижня кількість нових хворих залишилася майже на тому рівні, що й попереднього. Недугу підтвердили у 56 сумчан, одужали 54 особи.

Продовжує хворіти 131 містянин.

Стаціонарне лікування у КНП «Клінічна лікарня № 5» проходять семеро пацієнтів (четверо отримують кисневу терапію, троє перебувають у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарата ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 12 хворих (один – поміщений до відділення інтенсивної терапії), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 33 дитини.

Ще восьмеро сумчан лікуються в стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (четверо хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії), шестеро – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни».

Нині в міських лікарнях у наявності 284 вільних ліжка для дорослих (з киснем – усі) і 75 – для дітей (з киснем – 71).