0010.jpg

За минулу добу у Сумах виявлено 687 хворих на коронавірусну інфекцію, у т.ч. 143 дитини, померло 2 особи. Така кількість хворих не спостерігалась раніше у попередні хвилі.

На лікуванні перебуває майже 3 500 осіб, кількість активних дорослих хворих зросла за тиждень на 55%, хворіючих дітей – на 78%.

Зросла захворюваність і у Сумській області, і в Україні: за добу відповідно 1 137 та 18 479 осіб.

Як і прогнозувалося, в кінці січня – на початку лютого розпочинається нова хвиля епідемії СOVID-19, штам Омікрон може стати домінантним за поширенням.

Нагадуємо про необхідність дотримання протиепідемічних заходів та запрошуємо на вакцинацію, яка є найбільш ефективним захистом від корона вірусної інфекції. Пункти та центри вакцинації працюють у робочі та вихідні дні.

Для посилення імунної відповіді та ефективності проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні дозволено бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих людей віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації — від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

Також міністерством охорони здоров’я України скасовано вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12–17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12–13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14–17 років) для того, щоби дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Дітям 12–13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.