005.jpg

23 січня начальник відділу профілактики страхових випадків – страховий експерт з охорони праці Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Сергій МЕТЕЛЬОВ, разом з представниками Управління Держпраці у Сумській області, взяв участь у семінарі-нараді з керівниками структурних підрозділів та особами, відповідальними за охорону праці в КП «Міськводоканал» на тему: «Організація, підготовка і безпечне проведення газонебезпечних робіт у замкнутому просторі, колодязях».

Підземне господарство міст та промислових підприємств складається з інженерних мереж різного призначення, колекторів, каналів та споруд на них. Це складна система, для обслуговування якої залучається висококваліфікований персонал. Виконання робіт на мережах водопостачання та каналізації має відбуватися з дотриманням «Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць» (НПАОП 41.0-1.01-79).

У ході заходу були проведені серед працівників навчально-практичні навчання по виконанню робіт підвищеної небезпеки в процесі роботи в замкнутому просторі, колодязях, на яку видається наряд-допуск. Також до працівників доведено про небезпеки, які впливають на робітників, засоби захисту, правильну організацію виконання робіт на мережах водопостачання і каналізації та робіт, пов’язаних зі спуском персоналу в колодязі, камери, колектори, резервуари й інші підземні комунікації та пристрої.