Надрукувати
Перегляди: 319

Останнім часом надходить все більше звернень від громадян про причини, за яких вони отримали відмову у призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Тому нагадуємо як і за яких умов призначається цей вид державної допомоги.

Допомога малозабезпеченим сім’ям призначається і виплачується у грошовій формі сім’ям, які постійно проживають на території України та мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму.

Умови призначення соціальної допомоги регулюється відповідним Порядком, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250. Відповідно до Порядку у наданні державної соціальної допомоги може бути відмовлено на стадії призначення, а виплата вже призначеної допомоги може бути припинена у випадках коли:

у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку та сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи:

особи, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї, протягом 12 місяців перед зверненням за її призначенням, здійснили купівлю, сума якої на дату звернення перевищує 50 тис. гривень, а саме:

у власності малозабезпеченої сім’ї є друга квартира (будинок), крім житла:

у власності малозабезпеченої сім’ї є більше ніж один автомобіль, транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа). При цьому не враховуються транспортні засоби, отримані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через органи соціального захисту населення.

Більш детальну інформацію та консультації можна отримати через месенджер сторінки департаменту «Соціальний захист міста Суми» у Фейсбук https://www.facebook.com/sumysoczahyst, за телефонами: 788-888, 787-123, (050)4078199, (050)4078002 та в Телеграм-каналі департаменту https://t.me/sumysoczahyst.