Надрукувати
Перегляди: 337

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 № 340 внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, а саме щодо призначення допомоги на дітей одиноким матерям, та до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Основні зміни стосуються обмежень щодо майнового стану: купівлі рухомого та нерухомого майна, грошових активів, товарів довгострокового вжитку та валюти, депозитних вкладів та платежів.

Допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям не призначається, якщо особи які входять до складу сім’ї, протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги здійснили покупку на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень:

Також, допомога не призначається, якщо протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги здійснено платіж, що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно та/або транспортні засоби (механізми) (крім об’єктів спадщини та дарування) на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень, або були внесені внески до статутного капіталу, благодійну діяльність (виключно у вигляді сплати коштів) та надання поворотної/безповоротної фінансової допомоги чи позики.

Допомога не призначається, якщо особи, які входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що зазначається в декларації.

Проте, відтепер допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначається:

Інформацію про порядок призначення допомоги можна отримати, звернувшись до працівників Громадської приймальні департаменту (вул. Харківська, 35), або за (050)4078199, (050)4078002, 788-888 (багатоканальний).