001.jpg

Забезпечено функціонування Центру реінтеграції бездомних осіб (далі - Центр), на утримання якого з міського бюджету передбачено 1 479,0 тис. грн.
Центром надано комплекс соціально – побутових, медичних послуг 243 особам відповідної категорії, в тому числі 5 особам, звільненим з місць позбавлення волі. Серед осіб, які звертаються за послугами до Центру, переважає кількість осіб працездатного віку (95 %).

У відділенні нічного перебування, яке розраховано на 40 осіб відповідної категорії, а в осінньо – зимовий період Центр може розмістити додатково ще 20 чол., на сьогодні мешкає 22 особи.
Відділенням обліку бездомних осіб відновлено 39 документів, завдяки чому бездомні громадяни отримали 28 паспорти, 11 реєстраційних номерів облікової картки платника податків. Видано посвідчення про взяття на облік 152 клієнтам Центру.
Реєстрація місця проживання надало змогу бездомним особам отримати медичну допомогу, встановити групи інвалідності, отримати соціальні допомоги, оформити пенсії, отримати робочі місця або стати на облік до міського центру зайнятості, отримати путівки до будинків-інтернатів. Так, з початку року 123 особи відповідної категорії було зареєстровано за юридичною адресою Центру.
З 243 осіб, які звернулися до Центру з початку року, у 73 відвідувачів було виявлено різноманітні захворювання, у зв’язку з чим 66 бездомних направлено на амбулаторне лікування, 7 – на стаціонарне. На лікування від алкогольної залежності, за згодою бездомних осіб, направлено 14 чол.
Проведено 26 рейдів соціального патруля, результатом якого є виявлення 25 бездомних осіб. База даних обліку бездомних громадян постійно поновлюється, на сьогодні налічується 1 605 осіб без визначеного місця проживання, з них «реальних» бездомних осіб 180 чол., інші – це зареєстровані за адресою Центру громадяни, які проживають у найманому житлі, працюють та взагалі не потребують реінтеграції в суспільство.
Центр реінтеграції тісно співпрацює з підприємствами, організаціями та установами міста, релігійними конфесіями, іншими благодійними фондами, а також з жителями міста. З початку року отримано гуманітарної допомоги на загальну суму 6,2 тис. грн. (одяг, взуття, продукти харчування, медикаменти, господарчі товари). 95 осіб забезпечено гуманітарною допомогою.