Надрукувати
Перегляди: 190

Сім’ї, які виявили бажання усиновити дитину, мають право на матеріальну підтримку у формі державної допомоги. Така допомога передбачена Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», а механізм її призначення визначається Порядком призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

Допомога при усиновленні дитини призначається усиновлювачу, який є громадянином України, постійно проживає на її території та усиновив дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування (якщо усиновлювачами є подружжя – одному з них на їх розсуд).

Для отримання допомоги необхідно подати:

Причини, залежно від яких може бути припинено виплату допомоги:

Допомога призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 календарних місяців із дня набрання законної сили рішенням про усиновлення. Призначається вона на кожну дитину у розмірі та в порядку, що встановлені для виплати допомоги при народженні дитини, на дату набрання законної сили рішенням про усиновлення.

Розмір допомоги становить 41280 гривень. Виплата здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (по 860 гривень).

Телефон для консультацій: 788-888, (050) 4078199, (050) 4078002.