Надрукувати
Перегляди: 2014

Департаментом продовжується робота по призначенню (відновленню) усіх соціальних виплат, в тому числі і пенсій, внутрішньо переміщеним особам, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 365.
Cтаном на 06.10.2016 проведено 13 засідань Комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам (далі – комісія), утвореної рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 05.07.2016 № 362. З початку роботи комісії було розглянуто 716 справ.


В результаті засідання комісії було ухвалено рішення призначити пенсії 116 внутрішньо переміщеній особі та здійснити повернення сум недоотриманих пенсій за минулий період відповідно до законодавства, а також призначено 481 внутрішньо переміщеним особам щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальних виплат.
Також, у зв’язку з відсутністю за фактичним місцем проживання, яке вказувалося внутрішньо переміщеними особами в заявах, комісією відмовлено в призначенні пенсії 37 громадянам та 82 громадянам в призначенні різних видів соціальної виплати.
Повідомляємо, що з початку 2016 року проведено 37 засідань комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення соціальної допомоги та прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика.
Станом на 01.10.2016 розглянуто 6013 справ. На засіданнях комісії розглянуто 5973 справи. За результатами засідань призначено субсидію 5642 сім'ям та державну соціальну допомогу 99 малозабезпеченим сім'ям. Відмовлено у призначенні субсидії 331 сім'ї та 31 малозабезпеченим сім'ям.
Актуальними залишаються питання, по яким приймає рішення комісія:
- призначення субсидії на понаднормову площу житла непрацездатним
особам, які проживають самі;
- будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (осіб, які фактично проживають), протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив витрати на придбання майна, товарів або оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис. гривень;
- призначення субсидії особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, якщо ій нараховується плата за житлово-комунальні послуги;
- індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію;
- у разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні осіб.
Рішення приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.