Надрукувати
Перегляди: 1894

Електронна послуга, яку 30 березня 2017 року разом запровадили Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції та Державне агентство з питань електронного урядування, поступово набуває популярності серед новоспечених батьків.
Скористалися можливістю подати документи для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі протягом 2017 року 81 особа.

Основні переваги нової опції є те, що нею можна скористатись, не виходячи з дому чи офісу цілодобово, при цьому перелік документів скорочено.
Для того, щоб оформити допомогу при народженні, скористувавшись послугою онлайн, необхідно заповнити електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики e-services.msp.gov.ua, засвідчивши електронним цифровим підписом.
Заповнена заява потрапляє автоматично через виплатну систему Мінсоцполітики до управління соціального захисту за місцем реєстрації заявника, де перевіряються подані документи і призначається допомога.
Але треба врахувати і той факт, що заява може бути відхилена.
Причиною цьому може бути:
- подання заяви не за місцем реєстрації;
- некоректно оформлена заява (помилки в серіях, номерах свідоцтва про народження дитини, адреси проживання чи місця реєстрації, невідповідність електронного цифрового підпису і даних заявника);
- відкриття рахунку в банківській установі, яка відсутня на території міста або відкриття рахунку, не передбаченого для соціальних виплат.