005.jpg

З урахуванням змін, що відбулися з травня 2018 року щодо порядку призначення житлової субсидії скасовано норму площі житла у розмірі 75 кв.м для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб.

Відтепер житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, можуть призначатися на норму, яка перевищує встановлену законодавством соціальну норму житла (13,65 кв.м опалюваної площі на одну особу та додатково 35,22 кв.м на домогосподарство) за рішенням комісії і не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства.

До непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:
- особи, які не досягли повноліття;
- громадяни, які отримують пенсію за віком або по інвалідності;
- громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;
- громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлових субсидій на понаднормову площу житла приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства і переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім’ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів.

За додатковою консультацією мешканці міста можуть звернутися до громадської приймальні департаменту: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 135 з понеділка по четвер з 8:00 до 18:00, у п’ятницю – з 8:00 до 17:00 та в суботу – з 8:00 до 13:00 або за телефонами «гарячих» ліній для консультацій: 60-46-04, 60-45-01, (050)407-81-99.