003.jpg

З 1 червня 2018 року департамент розпочав приймати заяви на монетизацію.

Нагадуємо, що після закінчення опалювального сезону частина суми невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії на оплату комунальних послуг з постачання та розподілу природного газу та постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт електричної енергії на початок нового неопалювального сезону (станом на 1 травня поточного календарного року), повертається домогосподарству, яке забезпечило таку економію.

Так, згідно з інформацією організацій-надавачів послуг протягом опалювального періоду 2017-2018 років 6816 домогосподарств забезпечило таку економію.

Для отримання зекономленої суми субсидії уповноваженому представнику сім’ї, якому було призначено субсидію, необхідно до 1 вересня подати до громадських приймалень департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради: (вул. Харківська, буд. 35, каб. 135; вул. Інтернаціоналістів, буд. 21; вул. Охтирська, буд. 11; вул. Романа Атаманюка, буд. 49/а; ТОВ «Міський єдиний інформаційно-розрахунковий центр» вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 7; «Центр надання адміністративних послуг» вул. Горького, буд. 21, каб. № 104) заяву, на підставі якої здійснюватиметься відповідна виплата невикористаної субсидії.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може отримати за своїм платіжним документом, звернувшись до постачальника газу або електроенергії, уточнивши у працівників департаменту.