0012.jpg

Нагадуємо, що житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства, які зареєстровані або фактично проживають в житловому приміщенні.

Тож, внутрішньо переміщені особи (надалі - ВПО), які фактично проживають у житловому приміщенні, можуть визначити своє право на отримання від держави субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Звернутись за призначенням житлової субсидії можна без договору найму (оренди) житла, подавши наступні документи:

  • заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • документи, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства (копія довідки про взяття на облік ВПО).

Документи на призначення житлової субсидії мешканці громади можуть залишити в скриньці департаменту, розміщеній у фойє (1-й поверх адмінбудинку), надіслати  поштою до департаменту (40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35) або скористатись послугою онлайн, заповнивши електронну форму заяви, на сайті Мінсоцполітики України за посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/, засвідчивши її електронним цифровим підписом.

Громадяни, які бажають особисто надати відповідні документи або не мають змоги користуватися електронною поштою та електронними сервісами, можуть попередньо записатися на прийом за телефонами: 788-888, 787-122, 787-123, 050-407-81-99.

Звертаємо увагу на обов’язкове дотримання протиепідемічних заходів при зверненні до департаменту.

Бланки заяв та зразки їх заповнення розміщені на офіційному веб-сайті департаменту https://dszn.smr.gov.ua/blanki-zayav-ta-deklaratsij/.