001.jpg

Роз’яснюємо, що субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та розраховується на всіх членів домогосподарства, які в ньому зареєстровані. Також, під час призначення субсидії враховуються доходи членів сім’ї зареєстрованих осіб незалежно від місця їх реєстрації (проживання).

Тобто, якщо члени домогосподарства зареєстровані окремо, на підставі інформації в декларації або підтверджуючих документів приймається рішення про виключення таких осіб зі складу домогосподарства (крім: чоловіка, дружини, неповнолітніх дітей). До заяви та декларації необхідно внести у повному обсязі відомості про всіх зареєстрованих осіб, а також про членів їхніх сімей. Інакше – заява і декларація вважаються такими, що не подані.

Документи, що підтверджують не проживання особи за місцем реєстрації:

  • довідки про нарахування плати за житлово-комунальні послуги в іншому житловому приміщенні;
  • акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради за місцем фактичного проживання особи;
  • акти від сусідів про не проживання за місцем реєстрації;
  • довідки про відвідування дитячого садочка або школи дитиною, довідки з місця навчання;
  • договори оренди житла в іншому місці тощо.

У разі ненадання заявником документів з зазначенням об’єктивних причин, кількість членів домогосподарства визначається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, складеного державним соціальним інспектором.

Житлова субсидія в такому випадку призначається з місяця звернення до закінчення опалювального періоду. Для подальшого отримання субсидії заявник повинен подати новий пакет документів.

Домогосподарства, які отримували житлові субсидії в попередньому опалювальному періоді та не звертались протягом травня-вересня 2021 року, мають право подати документи на призначення субсидії до кінця листопада.