Надрукувати
Перегляди: 2041

Департамент постійно забезпечує соціальними гарантіями мешканців громади, вивчає їх проблеми, враховує ситуації, що склалися у тієї чи іншої родини.

Так, після внесення в травні 2021 року змін до законодавства, зокрема щодо прийняття рішень у виняткових ситуаціях (які раніше погоджувала комісія) на загальних підставах, право на отримання субсидії втратили батьки дітей, у яких відсутні доходи або менше мінімальної заробітної плати, у зв’язку з тим, що вони перебували у відпустці по догляду за дитиною (по довідці ЛКК).

Департамент звернувся з ініціативою до Міністерства соціальної політики України з даного питання.

Внесеними змінами 15.11.2021 до Порядку призначення субсидії надано право на отримання субсидії особам,у яких були відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці без збереження заробітної плати по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря).

Тобто, до заяви та декларації на призначення житлової субсидії необхідно додати копію або витяг наказу з роботи про подовження відпустки по догляду за дитиною та копію висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, затвердженого МОЗ.

Наголошуємо, що вищезазначене право надано лише матерям (батькам) дітей, які перебувають у трудових відносинах! Якщо такі громадяни після досягнення дитиною 3-річного віку не працевлаштувались та протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії, у них відсутні доходи чи менші мінімальної зарплати, чи не сплачено більше ніж 3 місяці ЄСВ, права на призначення субсидії вони все ж такі не мають.

Звертаємо увагу, що громадяни, яким з початку опалювального сезону 2021-2022 було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначеної причини, мають право повторно звернутись до департаменту соціального захисту населення за її отриманням.

За більш детальною інформацією можете звернутись за багатоканальним телефоном: 788-888, а також телефонами для консультацій 787-120, 787-122, 787-123, 050-407-81-99.