005.jpg

У 2019 році в Україні створено інформаційний портал «Дія», який швидко та в зручний час дає можливість отримувати громадянам публічні послуги, в тому числі соціального характеру.

На цьому інформаційному порталі можна подати заяву для оформлення субсидії, зекономивши при цьому час. Відповідний функціонал запрацював з 29 листопада поточного року (послуга доступна за посиланням https://diia.gov.ua/.../zvernennya-na-priznachennya... ).

Як подати заяву на субсидію онлайн на порталі «Дія» – покрокова інструкція:

- Крок 1 → Зайдіть на портал «Дія» та авторизуйтесь за допомогою банку «Дія»: з використанням електронного підпису, файлового та апаратного ключа. Також потрібно надати згоду на передачу та опрацювання персональних даних.

- Крок 2 → Зайдіть у розділ «Пенсії, пільги та допомога» та оберіть там пункт «Заява на призначення житлових субсидій в електронній формі».

- Крок 3 → Оберіть адресу, за якою хочете отримати субсидію (якщо обираєте не за місцем реєстрації, потрібно буде вказати, на яких підставах мешкаєте у житлі).

- Крок 4 → Виберіть, на які саме комунальні послуги вам потрібна субсидія (можна кілька) та введіть номер особового рахунку та назву організації, яка надає послуги.

- Крок 5 → Вкажіть, чи мешкають за адресою отримання субсидії лише непрацездатні особи.

- Крок 6 → Оберіть спосіб отримання субсидії: на банківську карту чи Укрпоштою.

- Крок 7 → Заповніть дані про характеристику житлового приміщення та дані про людей, які мешкають із Вами.

- Крок 8 → Уважно заповніть дані про доходи, транспортний засіб, придбане майно, іноземну валюту, банківські метали та депозити.

- Крок 9 → Завантажте копії документів, потрібні для призначення субсидії.

- Крок 10 → Перевірте правильність даних, завірте електронним підписом.

Після отримання заяви з вами зв’яжеться спеціаліст департаменту соціального захисту населення та повідомить про отримання документів. Право на отримання субсидії буде визначено після надходження до департаменту інформацій, необхідних для розрахунку субсидії.

Уточнити деталі користування інформаційним порталом «Дія» для оформлення субсидії – телефонуйте за телефонами: 788-888, 787-120, 787-122, 787-123, 050-407-81-99.