001.jpg

Житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства, які зареєстровані або фактично проживають в житловому приміщенні.

Проте, коли в житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), та/або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, житлова субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника) і розраховується виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та/або на недієздатних осіб. При цьому слід зауважити, що ці види доходів не будуть враховані у разі його звернення за призначенням житлової субсидії за зареєстрованим місцем проживання.

Звертаємо увагу, що житлова субсидія не призначається, якщо неповнолітні діти (крім студентів денної форми навчання, місце проживання яких зареєстроване у гуртожитках), маючи батьків, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі.

Опікуну (піклувальнику) потрібно надавати лише заяву і декларацію:

  • особистим зверненням до Громадської приймальні департаменту (вул. Харківська, 35, каб. 135), до ЦНАП (вул. Горького, 21, прийом проводить фахівець департаменту соцзахисту);
  • через спеціальні скриньки, які розташовані на вході адміністративної будівлі (вул. Харківська, буд. 35);
  • поштовим відправленням на адресу: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35;
  • скористатись електронною послугою через портал «Дія» (https://diia.gov.ua/services/zvernennya-na-priznachennya-zhitlovih-subsidij-v-elektronnij-formi).

Консультації надаються за телефонами: 788-888, 050-407-81-99, 050-407-80-02.