Надрукувати
Перегляди: 632

Житлова субсидія непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, призначається на норму, що перевищує встановлену законодавством соціальну норму житла, якщо про це зазначено у заяві.

Понаднормова площа житла розраховується збільшенням соціальної норми житла для домогосподарства на 30 відсотків. Соціальна норма житла становить 13,65 м2 на особу + 35,22 м2 на домогосподарство.

Але, призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла переглядається коли відбулися зміни складу зареєстрованих осіб, у житловому приміщенні, зміни складу сім’ї члена домогосподарства (одруження, розірвання шлюбу, народження, смерть) або працевлаштування таких осіб чи виникнення у них інших джерел доходів. Про такі зміни одержувач житлової субсидії зобов’язаний повідомити протягом 30 календарних днів.

До непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу, належать особи, які не досягли повноліття та громадяни, які отримують:

Інформація про належність до вищезазначених категорій осіб зазначається в декларації, яка подається разом з заявою.

Якщо субсидія вже призначена на соціальну норму житла, то на понаднормову площу субсидія може бути призначена за заявою з місяця звернення.