005.jpg

Для громадян, які отримують субсидії, розрахунок субсидій на опалювальний сезон проведуть автоматично, без повторного звернення. При цьому, до середньомісячного сукупного доходу будуть враховані доходи за І, ІІ квартали 2017 року. Заяву і декларацію про доходи заново треба подавати лише сім’ям, в яких відбулися зміни у складі родини (хтось виписався чи, навпаки, прописався).

Про що повинен повідомляти отримувач субсидії:

Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомити органи соціального захисту населення, якщо у них в родині відбулися такі зміни:
• змінився склад сім’ї (хтось виписався чи прописався), орендарі - про зміну фактично проживаючих осіб;
• змінився соціальний статус членів сім’ї (хтось звільнився чи влаштувався на роботу, став на облік до центру зайнятості, вийшов на пенсію, в декретну відпустку тощо);
• сім’я здійснила покупку чи оплату товарів чи послуг на суму понад 50 тис. грн. (купівля нерухомості, транспортного засобу, тощо);
• зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств - виробників/виконавців житлово-комунальних послуг (відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне чи навпаки).