0012.jpg

Департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради проводиться виплата компенсацій відповідно до Порядку виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 № 228.

Компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів призначаються:

  • інвалідам та дітям-інвалідам, які в установленому порядку забезпечені автомобілем;
  • інвалідам та дітям-інвалідам, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти.

Компенсація на транспортне обслуговування призначається інвалідам та дітям-інвалідам, які:

  • перебувають на обліку для безоплатного забезпечення автомобілями;
  • перебувають на обліку для пільгового забезпечення автомобілями;
  • мають право на забезпечення автомобілем, але за власним бажанням відмовились від нього і бажають одержувати компенсацію;
  • мають право на безоплатне забезпечення автомобілем, але не одержали його у зв’язку з протипоказанням до керування ним, або мають право на пільгове забезпечення автомобілем (за 7 відсотків вартості ), але не одержали його у зв’язку з відсутністю можливості передати члену сім’ї право на керування автомобілем;
  • мають право на забезпечення автомобілем (за 30 відсотків вартості ), але не одержали його у зв’язку з протипоказаннями до керування ним.

Якщо при оформленні грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування інвалід мав групу інвалідності на визначений термін, то вищезазначені компенсації нараховуються лише до встановленої дати закінчення інвалідності.

Для продовження нарахування грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування необхідно надати поновлену довідку МСЕК про групу та причину інвалідності до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, яке знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 203, т. 60-45-27.

Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування інвалідів та на транспортне обслуговування виплачуються інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів, що мають автомобілі та мотоколяски, - у розмірі 22 відсотки та 16 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць, на транспортне обслуговування – у розмірі 29 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць.

Розмір компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування інвалідів та на транспортне обслуговування у 2016 році становить 245,92 грн. та 324,17 грн. відповідно.

Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік – у березні за 1 півріччя та у вересні за 2 півріччя поточного року з дня їх призначення.

Так, вищезазначені компенсації у І півріччі 2016 році виплачені 508 особам, які перебувають на обліку та мають право на відповідні компенсації, на загальну суму 71,9 тис. грн.

За додатковою інформацією звертатися за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 203 та за тел. 60-45-27.