0012.jpg

В повному обсязі перераховано щомісячну компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІI категорії за листопад та грудень 2023 року.

Кошти можна отримати в установах банків та АТ «Укрпошта» вже 23 червня 2023 року.

Відповідно до статей 20, 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» компенсується вартість продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 760, одноразова компенсація у зв’язку з втратою годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, участю у ліквідації наслідків інших ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, виплачується:

  • дружині чи чоловікові в разі, коли вони не одружилися вдруге
  • сім’ї померлого годувальника з числа осіб, віднесених до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в якій є непрацездатні особи, що були на утриманні померлого на момент його смерті

13 жовтня 2022 року частково перераховано щомісячну компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування 1469 громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІI категорії за вересень 2022 року, на суму 508,3 тис. грн.

Кошти можна отримати в установах банків та АТ «Укрпошта» вже 13 жовтня 2022 року.

09 вересня 2022 року в повному обсязі перераховано щомісячну компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування 1610 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІI категорії за серпень 2022 року, на суму 545,0 тис. грн.

Кошти можна отримати в установах банків та АТ «Укрпошта» вже 10 вересня 2022 року.

Порядок виплати грошової компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування громадянам, віднесеним до категорії 1, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

09 червня 2022 року в повному обсязі перераховано щомісячну компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІI категорії за травень 2022 року.

Кошти можна отримати в установах банків та АТ «Укрпошта» вже 10 червня 2022 року.

 

Оголошено конкурс з визначення аптечних установ, які здійснюватимуть пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів мешканців Сумської міської територіальної громади, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

Оголошується конкурс по визначенню аптечних установ, які здійснюватимуть пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мешканців Сумської міської територіальної громади, окрім наркотичних, психотропних лікарських засобів і прекурсорів (далі – пільгове забезпечення лікарськими засобами) на період дії Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Сумської обласної ради від 22.12.2021, за умови передбачення в обласному бюджеті Сумської області субвенції на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для бюджету Сумської міської територіальної громади.

10 лютого 2022 року в повному обсязі перераховано щомісячну компенсацію за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІI категорії за січень 2022 року.

Кошти можна отримати в установах банків та АТ «Укрпошта» вже 11 лютого 2022 року.