Надрукувати
Перегляди: 2302

Для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, програмою Сумської міської об’єднаної територіальної громади «Милосердя»  передбачено 133,5 тис. грн. для відшкодування витрат за проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад (без врахування пересадок) автомобільним або залізничним транспортом (окрім проїзду у вагонах СВ та Люкс), враховуючи вартість квитка  (окрім вартості наданих у поїзді послуг, зокрема придбання чаю, та окрім вартості перевезення багажу автомобільним транспортом).

Право на відшкодування вартості проїзду мають особи, що мають зареєстроване місце проживання в територіальних межах Сумської міської об’єднаної територіальної громади:

1) громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 – в розмірі 100 відсотків вартості проїзду;

2) громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 2 – в розмірі 50 відсотків вартості проїзду.

Для отримання відшкодування вартості проїзду необхідно звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 135, робочі місця № 13, № 14, телефон для запису на прийом та отримання додаткової інформації – 788-888) протягом 90 календарних днів із моменту здійснення поїздки, зазначеної у проїзному документі, але не пізніше 15 грудня поточного року.

До заяви додається проїзний документ із обов’язковим зазначенням  даних про пільговика, інформація про особовий рахунок, відкритий в уповноваженій банківській установі, на який перераховуватимуться кошти.