Надрукувати
Перегляди: 1299

Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 та 2, мають право на відшкодування вартості проїзду один раз на рік.

Право на відшкодування вартості проїзду, враховуючи положення Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», визначається для осіб, що:

Відшкодування коштів здійснюється за проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад (без врахування пересадок) автомобільним або залізничним транспортом (окрім проїзду в вагонах СВ та Люкс), враховуючи вартість квитка (окрім вартості наданих у поїзді послуг, зокрема придбання чаю, та окрім вартості перевезення багажу автомобільним транспортом), в розмірі:

Для отримання відшкодування особа звертається до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (далі – департамент) протягом 90 календарних днів з моменту здійснення поїздки, зазначеної в проїзному документі, але не пізніше 15 грудня поточного року та подає наступні документи:

Окрім цього, особа пред’являє паспорт, довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за умови відсутності відмітки в паспорті про відмову від прийняття такого номера або інформації про такий номер у паспорті в формі ID-картки), посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звертаємо увагу, що не пізніше 01 лютого року, наступного за звітним, потрібно подати заяву на відшкодування коштів особам, які:

У цих випадках відшкодування вартості проїзду здійснюється у наступному за звітним році за рахунок відповідних бюджетних призначень наступного року.

В умовах подовження карантинних заходів заяву та документи для розгляду можна:

- надіслати поштовим відправленням на адресу: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35;

- залишити в скриньці для прийому документів, яка знаходиться при вході до адміністративної будівлі департаменту за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35;

- направити на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Телефони для довідок: багатоканальний телефон 788-888, мобільний телефон 050-407-83-84 та 787-144.