005.jpg

Пільги на безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» (зі змінами) пільги на безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи надаються залежно від середньомісячного сукупного доходу сім’ї пільговика.

Членами сім’ї пільговика під час підтвердження права на пільги з безоплатного придбання ліків за рецептами лікарів відповідно до Закону України ”Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” вважаються: батько, мати дитини-пільговика.

До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані:

  1. пенсія;
  2. заробітна плата;
  3. грошове забезпечення;
  4. стипендія;
  5. соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);
  6. доходи від підприємницької діяльності.

Пільговики, до сукупного доходу сім’ї яких входять доходи, крім пенсії та соціальної допомоги, або до складу сім’ї яких входять працездатні особи, подають до управління соціального захисту населення декларацію про доходи сім’ї пільговика за встановленою формою, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

Право на пільги визначається шляхом ділення загальної суми грошових доходів кожного члена сім’ї пільговика за попередні шість місяців на 6 і на кількість членів сім’ї.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1 930 грн.), пільговик має право на отримання пільг протягом шести місяців з місяця визначення відповідного права.

Після закінчення шести місяців управління соціального захисту населення визначає право пільговика на отримання пільг на наступний період.

У разі зменшення доходу сім’ї пільговик має право звернутися до управління соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.

У разі встановлення права на пільги управління соціального захисту населення видає пільговикам довідки для безоплатного одержання ліків відповідно до законодавства.

Прийом документів для визначення права на пільги з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї проводииься в управлінні соціального захисту населення Сумської міської ради за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 135 (робоче місце № 16).

Телефони для довідок: 60-44-25, 60-44-67