0012.jpg

Оголошується конкурс по визначенню аптечних установ, які здійснюватимуть пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мешканців Сумської міської територіальної громади, окрім наркотичних, психотропних лікарських засобів і прекурсорів (далі – пільгове забезпечення лікарськими засобами) на період дії Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Сумської обласної ради від 22.12.2021, за умови передбачення в обласному бюджеті Сумської області субвенції на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для бюджету Сумської міської територіальної громади.

Конкурс проводиться відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 18.08.2020 № 417 «Про конкурсну комісію по визначенню аптечних установ, які здійснюватимуть пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мешканців Сумської міської територіальної громади» (зі змінами).
Граничний обсяг видатків, передбачений в бюджеті Сумської міської територіальної громади (за рахунок субвенції з бюджету Сумської області) для фінансування пільгового забезпечення лікарськими засобами на 2022 рік становить 469 224,00 гривні.

Вимоги до претендентів для участі у конкурсі

  1.  Наявність відповідної ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
  2. Наявність та забезпечення належних умов зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення.
  3. Наявність мережі та функціонування аптечних установ на території Сумської міської територіальної громади.
  4. Встановлення вартості лікарських засобів (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів і прекурсорів) відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби» та від 25.03.2009 № 333 «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», з урахуванням граничних постачальницько-збутових надбавок, не вищих ніж 10 відсотків, що нараховуються до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів, та граничних торговельних (роздрібних) надбавок не вище ніж 10 відсотків, що нараховуються до закупівельної ціни з урахуванням податків.

Умови подання конкурсних пропозицій

Документи, необхідні для участі в конкурсі надаються в опечатаному конверті (краї зрізу (склеювання) конверта скріпляються печаткою, а при її відсутності – підписом керівника або уповноваженої особи суб’єкта господарювання), з обов’язковим зазначенням назви конкурсу відповідно до оголошення про проведення конкурсу.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

  • заяву на участь у конкурсі за формою, затвердженою конкурсною комісією;
  • згоду на обробку персональних даних (для претендента для участі в конкурсі, який є фізичною особою - підприємцем);
  • копію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами;
  • відомості про умови зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення;
  • відомості про мережу та функціонування аптечних установ на території Сумської міської територіальної громади;
  • відомості щодо дотримання постанов Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби», від 25.03.2009 № 333 «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення».

Всі сторінки конкурсної пропозиції мають бути завірені печаткою претендента для участі в конкурсі (за наявності) та підписом керівника або уповноваженої особи суб’єкта господарювання.

Конкурсна пропозиція повинна бути прошнурована, мати нумерацію сторінок та опис наданих документів.

Всі документи, які подаються претендентами для участі в конкурсі, викладаються українською мовою.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе претендент для участі у конкурсі.

Конкурсні пропозиції приймаються за адресою департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради: вул. Харківська, буд. 35, м. Суми, 40035, понеділок – четвер з 8:00 до 17:15, п’ятниця з 8:00 до 16:00, перерва з 12:00 до 13:00 з 11 лютого 2022 року по 25 лютого 2022 року включно.

У зв’язку з запровадженням карантину та з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 департамент соціального захисту населення Сумської міської ради працює в обмеженому режимі, тому про надання конкурсних пропозицій просимо повідомляти секретаря конкурсної комісії Пономарьову Тетяну Василівну за тел. 787-129, 787-130, ел. адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Конкурс з визначення аптечних установ, які здійснюватимуть пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мешканців Сумської міської територіальної громади, окрім наркотичних, психотропних лікарських засобів і прекурсорів, відбудеться 14.03.2022 о 14:00 за адресою: майдан Незалежності, 2, м. Суми, каб. 59.

Заява на участь у конкурсі