Надрукувати
Перегляди: 1950

Пріоритетним напрямком оздоровлення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи осіб є санаторно-курортне лікування.

На сьогоднішній день відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», відмінено пільги особам віднесеним до 2 категорії постраждалих в частині забезпечення їх санаторно-курортними путівками.
Але у разі, якщо вищезазначені особи мають групу інвалідності внаслідок загального захворювання чи з дитинства, то, відповідно до «Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187 (далі – Порядок), вони мають право на забезпечення безоплатним санаторно-курортним лікуванням до санаторно-курортних закладів.
Пунктом 5 Порядку передбачено, що підставою для взяття на облік щодо забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування є медична довідка лікувальної установи за формою 070/о.
Тому, виходячи із вищезазначеного, особам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 2, які мають групу інвалідності внаслідок загального захворювання чи з дитинства, в разі медичних показань до санаторно-курортного лікування, необхідно оформити медичну довідку за формою № 070/о та звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради для взяття на облік щодо забезпечення санаторно-курортним лікування.
За більш детальною інформацією звертатися до департаменту (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб.122). Контактний телефон 60-45-52.