002.jpg

Опікунська рада при органі опіки та піклування міської ради інформує про підсумки роботи за дев’ять місяців поточного року.

З початку року відбулось сім засідань опікунської ради, на яких розглянуто 39 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами. Взято участь у 77 засіданнях суду з питань встановлення опіки. Згідно з наданими пропозиціями підготовлено сім рішень виконавчого комітету.

Як наслідок, над 22 особами встановлено опіку, двом опікунам надано дозвіл на укладання правочинів в інтересах підопічних та чотирьом – на влаштування підопічних до закладу соціального захисту осіб, які страждають на психічні розлади.

Оновлювався та підтримувався в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого включено відомості про 437 сумчан, відповідна інформація внесена до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Згідно із затвердженими графіками, проведено 125 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб, 585 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки та 87 особам було надано продуктові набори, що надало можливість утриматись від виходу з помешкання під час карантинного режиму.

За сприянням міської влади та на виконання програми Сумської міської ТГ «Милосердя» з коштів, що передбачені в бюджеті надано матеріальну допомогу чотирьом опікунам, у яких під опікою перебуває по дві недієздатні особи на загальну суму 13,1 тис. гривень. Разом із тим, надано пільги на оплату за житлово-комунальні послуги 47 недієздатним особам з інвалідністю з дитинства І та ІІ групи з діагнозом ДЦП в розмірі 100% та 50% відповідно.

Нагадуємо, засідання опікунської ради відбуваються кожного останнього вівторка місяця, допомогу з питань, що належать до її компетенції та роз’яснення можна отримати в департаменті за тел.: 78-88-88, 78-71-47.