Надрукувати
Перегляди: 2048

З початку 2015 року організовано проведення 6 засідань опікунської ради при органі опіки та піклування Сумської міської ради, де розглянуто 77 заяв громадян, заслухано 7 звітів опікунів. Прийнято 6 рішень виконавчого комітету Сумської міської ради з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних. Прийнято участь у 79 судових засіданнях, що на 5 більше ніж у відповідному періоді 2014 року. Як наслідок, над 36 особами встановлено опіку (на 13 більше ніж у І півріччі 2014 року), надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних 2 опікунам.

В березні рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради було зареєстровано ім'я помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права і виконувати обов'язки.

 

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено 323 справи, відповідні дані також внесено до алфавітної книги.

Всього згідно із затвердженими графіками проведено 249 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб (на 109 більше ніж в січні-червні 2014 року), 264 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров'я не можуть здійснювати свої права та виконувати свої обов'язки, що на 62 більше проти показника відповідного періоду минулого року, видано 309 посвідчень опікуна.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 147 особових справ недієздатних осіб та матеріали, надані заявниками та судовими органами, в т.ч.: 84 в зв'язку зі смертю підопічних, 53 - залишенням судами без розгляду, 7 - зміною місця проживання, 3 - відновленням дієздатності.

Засідання опікунської ради проводяться кожну першу середу місяця за адресою: пл. Незалежності, 2, каб. 78, (5 поверх).

Допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, кабінети 210, 211 (II поверх, ліве крило),