Надрукувати
Перегляди: 2263

Громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їх групи інвалідності, але не більше, як 4 місяці), які не здатні до самообслуговування і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, можуть звернутися до комунальної установи «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» (надалі – територіальний центр) за отриманням соціальної послуги догляду вдома на платній основі (в межах наявних можливостей), зміст якої складають слідуючі заходи:

- закупівля та доставка продуктів харчування, ліків, інших товарів;
- приготування їжі;
- прибирання житла;
- прання білизни;
- оформлення документів на отримання субсидії на оплату за житлово-комунальні послуги;
- внесення платежів;
- інші соціальні послуги.
Тарифи на платну послугу догляду вдома встановлюються територіальним центром відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.04.2005 № 268 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на платні соціальні послуги».
Звертаємо увагу, що одинокі непрацездатні громадяни, які не мають працездатних рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, обслуговуються безоплатно.
За додатковою інформацією можна звертатися за адресою: вул. Інтернаціоналістів, буд. 18, або за тел. 63-54-14, 32-32-60, 32-77-74.